دکتر منطقی: مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین، یکی از الگوهای موفق در میان فعالیتهای ترویجی صنعت هوایی کشور است
منطقی برگزاری جزیرهای مسابقات و جشنوارهها بدون دنبال کردن هدف و مأموریتی مشخص را اتلاف هزینههای مالی و انسانی در دانشگاههای کشور عنوان کرد.
تلاش برای تغییر تعریف FFA از پهپاد کوچک
جدیدترین پژوهشهای انجام شده توسط مؤسسات مرتبط با تصادفات نشان میدهد که پهپادهای سبکتر از 1/2 کیلوگرم در صورت سقوط جراحت جدیای به انسان وارد نمیکنند و این درحالی است که پهپادهای 11 کیلویی میتوانند جراحتی معادل 70 درصد به افراد روی زمین وارد کنند.
استفاده از پهپاد گردهافشان به جای زنبور عسل
کارشناسان پهپادی را طراحی کردند که همانند زنبورهای عسل عمل گرده افشانی را انجام میدهد. پژوهشگران موسسه ملی علوم و فناوری ژاپن اظهار کردند: هواپیماهای بدون سرنشین، میتوانند قسمتی از تولید موادغذایی در آینده را برعهده گیرند و عمل گردهافشانی زنبورها را انجام دهند.
استفاده از حسگرهای گرمایی در سامانههای هوایی بدون سرنشین
یکی از شرکتهای تولیدکننده حسگر، برای تقویت خود در بخش فناوری نانو، اقدام به خرید شرکتی فعال در بخش سامانههای هوایی بدون سرنشین مبتنی بر فناوری نانو کرده است. ترکیب فناوری دو شرکت میتواند منجر به تولید محصولات جدید شود.
توقف و واسپاری پهپادهای خورشیدی اینترنترسان گوگل/جایگزینی با پروژه بالونهای اینترنترسان
اکنون مشخص شده است که به فاصله اندکی از این واسپاری، پروژه پهپادها در سال 2015 به فراموشی سپرده شده است. دلیل این شرکت برای زمین گذاشتن پروژهای که به مرحله آزمایش رسیده بود، خروج از صرفه اقتصادی و خطرناک بودن آن اعلام شده است.
گوگل رسماً وارد پروژهی پهپادهای بستهرسان شد (+تصاویر)
سازمان هوانوردی فدرال آمریکا چراغ سبز لازم را به گوگل نشان داد تا برنامه استفاده آزمایشی از پهپادها برای تحویل بستهها را آغاز کند. بر اساس این مجوز، گوگل میتواند از شش منطقه مشخص برای پروژه خود استفاده کند.
پهپادها به توسعه استفاده از انرژی خورشیدی کمک میکنند
این روزها پهپادها (پرندههای هدایتپذیر از راه دور) همه جا هستند و همه کاری میکنند: از جاسوسی و مبارزه با تروریستها گرفته تا تحویل کتاب و غذا به مشتری. مدتی است پای پهپادها به دنیای انرژی خورشیدی نیز باز شده است. در آینده نهچندان دور از پهپادها برای مشخص کردن بهترین مکان قرار دادن سلولهای خورشیدی و همچنین نصب آن روی سقف خانهها استفاده خواهد شد.
مینروبی با پهپاد مین کافون
یک محقق افغان تبار موفق به طراحی، ساخت و توسعه هواپیمای بدون سرنشینی برای مین روبی سریع و گسترده شده است. نمونه اولیه این هواپیمای بدون سرنشین شبیه به یک مولتیکوپتر سفارشی است که می تواند با ابزار مختلف تجهیز شود.
نسل جدید پهپادها با الهام از بال خفاش
پژوهشگران با الهام از بالهای خفاش موفق به ساخت نسل جدیدی از پهپادها شدهاند و بر این باورند که با این ابداع جدید، علم آیرودینامیک را ارتقا بخشیدهاند و در نتیجه این پهپاد برای مدت طولانیتری قادر به پرواز است.
چهارمین دوره مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین، 1395
مجموعه مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین با ساختاری جدید و در سه رده «آینده پروازان» (دانشآموزی)، «هماسازان» (دانشجویی) و «دیو سپید» (حرفهای) برگزار میگردد و ثبتنام چهارمین دوره این مسابقات از 29 خرداد تا 19 تیر 1395 و در رده هماسازان آغاز خواهد شد.